Organizatie sindicala ce reprezinta personalul din sistemul de justitie din Romania

Documentatia primita in cadrul grupului de lucru constituit la nivelul Ministerului Justitiei in vederea modificarii Legii nr.567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate din cadrul instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea

 
 

Raspunsurile curtilor de apel la adresa Ministerului Justitiei din 76372/2/27.07.2010 privind identificarea atributiilor jurisdictionale ce pot fi indeplinite de catre grefieri:

Raspunsurile curtilor de apel privind viabilitatea fiecarei propuneri de atributie jurisdictionala ce poate fi indeplinita de catre grefieri:


Materiale aflate in atentia grupului de lucru:

Termene importante:
  • 26.07.2010 - prima sedinta a grupului de lucru. S-a stabilit ca fiecare institutie reprezentata in grupul de lucru sa transmita punctul sau de vedere cu privire la structura personalului. S-a decis trimiterea unei circulare catre curtile de apel prin care se solicita sa transmita propuneri privind atributii de natura jurisdictionala ce ar putea fi indeplinite de catre o noua categorie de grefieri, infiintata pe modelul european al Rechtspfleger-ului.
  • 23.08.2010 - termenul pana la care trebuiau transmise propunerile cu privire la structura personalului. 
  • 30.08.2010 - a doua sedinta a grupului de lucru. S-a adoptat o varianta de impartire a personalului in trei categorii: personal judiciar, personal de asistenta si personal tehnico administrativ. S-a hotarat ca noua functie de grefier ce va indeplini si atributii jurisdictionale sa se numeasca grefier judiciar. S-au analizat, in parte, propunerile de atributii pentru grefierul judiciar primite de la curtile de apel. S-a hotarat ca fiecare institutie sa transmita punctul de vedere cu privire la modul de recrutare si cariera grefierului judiciar, precum si referitor la atributiile grefierilor de sedinta.
  • 06.09.2010 - termen pana la care trebuie transmise propunerile cu privire la modul de recrutare si cariera grefierului judiciar
  • 10.09.2010 - a treia sedinta a grupului de lucru (faceti click pentru a descarca minuta sedintei)
  • 24.09.2010 - a patra sedinta a grupului de lucru (faceti click pentru a descarca minuta sedintei)
  • 15.10.2010 - a cincea sedinta a grupului de lucru

 Ora si temperatura
     in Bucuresti:
Click for Bucure┼čti, Rom├ónia Forecast